Wednesday, November 11, 2015

အိမ္တြင္းျဖစ္၀ိုင္ခ်က္လုပ္နည္း

အိမ္တြင္းျဖစ္၀ိုင္ခ်က္လုပ္နည္း
==================
၀ိုင္ခ်စ္သူမ်ားအတြက္ သတင္းေကာင္းေလးပါ။
မိမိဖာသာ အိမ္မွာ ၀ိုင္ခ်က္လို႔ရတဲ့့
လြယ္ကူေသာ နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္။
၀ိုင္ခ်က္လုပ္ရန္အတြက္မခ်ဥ္လြန္း၊
မခ်ဳိလြန္းေသာ မိမိႏွစ္သက္ရာ
အနီေရာင္သစ္သီီးေဖ်ာ္ရည္၊
သန္႔ရွင္းလတ္ဆတ္ေသာ ဖန္ကရားႏွင့္
ထိုဖန္ကရားကို လံုေအာင္ပိတ္သည့္
ရာဘာဘူးဆို႔တို႔လိုအပ္ပါသည္


ဒီ၀ုိင္ခ်က္နည္းကအရသာနည္းနည္းျပင္းပါသည္။
၎၀ုိင္ကို ဟင္းလ်ာမ်ားခ်က္ျပဳတ္ရာတြင္လည္း
သံုးလို႔ရပါသည္။
လူဦးေရ ၃၂ ေယာက္စာေသာက္သံုးရန္အတြက္
၀ုိင္ ၁-ဂါလံခ်က္လုပ္ေသာ နည္း ျဖစ္ပါသည္။

ပါ၀င္မႈ
======
• ၀ုိင္ေဖာက္သည့္ကေစာ္မႈန္႔ -၀.၂၅ ေအာင္စ
(စားပြဲဇြန္း တစ္၀က္)
• သၾကား- စားပြဲခြက္ ၄ခြက္
• သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ -၁၂-ေအာင္စ (စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း)
• ေရေအးေအး -၀.၈ ဂါလံ တို႔ လိုအပ္ပါသည္။

ျပဳလုပ္နည္း
=======
ေရွးဦးစြာ၀ိုင္ခ်က္တဲ့ ကေစာ္မႈန္႔၊
သၾကားႏွင့္ အနီေရာင္သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ဳရည္တို႔ကို
ဖန္ကရားထဲေလာင္းထည့္ပါ။

သၾကားအရည္ေပ်ာ္သြားေသာအခါ ေရထည့္ၿပီး၊
ရာဘာဘူးဆိ႔ုျဖင့္ တင္းတင္းက်ပ္က်ပ္ပိတ္ထားလိုက္ပါ။
ၿပီးရင္ ေအး၍ေျခာက္ေသြ႕ေသာေနရာတြင္ ထားေပးပါ။
တစ္ရက္အတြင္းမွာပင္သၾကားမ်ားအခ်ဥ္ေပါက္ကာ
Alcohol အျဖစ္ ေျပာင္းသြားၿပီး၊
ဖန္ကရားထဲတြင္ ပူစီေဖာင္းေဘာလံုးေလးမ်ား
ျပည့္လာသည္ကို ေတြ႕ျမင္ရပါမည္။

ထို႔ေနာက္ ေဘာလံုးေလးမ်ားသည္Gas အသြင္သို႔
ေျပာင္းကာ ၀ုိင္ျဖစ္လာပါသည္။

ထိုအခ်ိန္တြင္ေသာက္လို႔ရပါၿပီ။
သို႔ေသာ္ ၀ုိင္ျဖစ္ၿပီး ရက္သတၱ ၆-ပတ္ၾကာမွ ေသာက္ပါက
အရသာပိုေကာင္းပါသည္။

No comments: