Double Green Martini
အစိမ္းေရာင္လတ္ဆတ္ေသာ အသီးအႏွံေလးမ်ားႏွင့္ “Double
Green Martini”Gin ကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္ လက္ဆက္ေသာ အရသာႏွင့္ Basil
Leaf ပင္စိမ္းေလးေတြကို ဘယ္လိုေဖ်ာ္စပ္ႏိုင္သလဲဆိုတာ ေဖာ္ေဆာင္လိုက္ပါတယ္။
►
ပါဝင္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
♦
Gin – 50 ml
(Gordon’s or Bombay Sapphire)
♦
Cucumber (သခြားသီး)
– အစိတ္အနည္းငယ္
♦
Basil leaf (ပင္စိမ္းရြက္)
– 3 Sprig (၃ ၫြန္႔)
♦
Lime – 15 ml
♦
Sugar Syrup (သၾကားရည္)
– 15 ml
Martini Glass (or) Coupe Glass ကို သံုးေပးပါ။
►
ျပဳလုပ္နည္း
ဦးစြာ Gin 50
ml ၊Cucumber
(သခြားသီး)၊ Basil leaf (ပင္စိမ္းရြက္)၊ lime (သံပရာရည္)၊ Sugar syrup (သၾကားရည္) တို႔ကို Shaker ထဲသို႔ အခ်ိန္အဆ မွန္ကန္စြာထည့္ပါ။ Muddler ေခ်တံကိုသံုးၿပီး ပါဝင္ေသာ အသီးအရြက္ႏွင့္ Base ကို ေျခေပးပါ။ ေၾကညက္သည္အထိ ၿပီးပါက Ice ေရခဲအျပည့္ထည့္ၿပီး ၄ ႀကိမ္၊ ၅ ႀကိမ္ခန္႔ ျပင္းျပင္း Shake ေပးပါ။ Cucumber
ႏွင့္ Basil
leaf အဖတ္မ်ားကိုစစ္ရန္ Fine
Strainer ျဖင့္ Double စစ္ၿပီး Cocktail
Glass သို႔ ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ အစိမ္းေရာင္ေဖ်ာ့ေဖ်ာ့ႏွင့္ Basil
leaf အရြက္ကေလးမ်ားရဲ႕ ရနံ႔ “Double
Green Martin” ကို ရၿပီေပါ့။ Garnish ကေတာ့ Cucumber
နဲ႔ Basil
leaf အနည္းငယ္ဆို လွေနၿပီ။
No comments:
Post a Comment