Thursday, November 12, 2015

အိမ္လုပ္ႏို႕ဆီခ်က္နညး္



***... နို႔ဆီ – 2/3 cup (160 ml) လုပ္ရန္လိုအပ္တာေလးေတြ

1.
ႏြားနို႔ (full cream milk) – 2 cups (500 ml)
2.
သၾကား – 1/2 cup (125 ml)
3.
ေထာပတ္ထမင္းစားဇြန္း ဇြန္း (15 ml)

#.
ေအာက္ေျခမကပ္ႏိူင္သည့္ သန္႔့ျပန္႔ေသာ အိုးႀကီးထဲ နို႔ နွင့္ သၾကားထည့္ကာ over medium heat ျဖင့္ သၾကားေပ်ာ္ေအာင္ က်ဳိေပးပါ။ အိုးမကပ္ေစရန္ နွင့္ တက္လာသည့္ မလိုင္ဖတ္မ်ား ေၾကသြားေအာင္ မိနစ္ခန္႔ျခားၿပီး ေမႊက်ဳိေပးပါ။

#.
၁၅ မိနစ္ခန္႔ က်ဳိၿပီးေနာက္ နို႔မ်ားစပ်စ္လာလွ်င္ low heat သို႔ေလွ်ာကာ မလိုင္ဖတ္မ်ားလံုးဝ မျဖစ္ေအာင္ အဆက္မျပတ္ ေမႊ၍ က်ဳိေပးပါ။

(
ညက္ေညာေသာ နို႔ဆီသားရေစရန္ မလိုင္ဖတ္မ်ား မက်န္ဖို႔လိုပါတယ္။)


#. မိနစ္ခန္႔ (သို႔) ေအာက္ပံုပါအတိုင္း ပိုပ်စ္ကာ အရည္ပမာဏ တစ္ဝက္ေက်ာ္ခန္႔ ထက္ ေလွ်ာ့သြားလ်ွင္ ေထာပတ္ထည့္ပါ။

#.
မိနစ္ခန္႔ အဆက္မျပတ္ ေမႊက်ဳိေပးၿပီးေနာက္

ဇြန္းျဖင့္ ၾကည့္ပါက ပ်စ္ေနေသာ္လည္း ေအာက္ပံုပါအတိုင္း စီးက်ႏိူင္ေသာ အေနအထားျဖစ္ လ်ွင္ ႏို႔ဆီေလး နွစ္သက္သလို သံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ၿပီမို႔ သန္႔့ျပန္႔ေသာ ဗူး (သို႔) ခြက္ထဲေျပာင္းထည့္ေပးထားပါ။

(
ေအးသြားေသာအခါ ပိုမိုပ်စ္ခဲလာဦးမည္ျဖစ္ပါတယ္။)

###....
ေအးသြားၿပီးေနာက္ အဖံုးဖံုးကာ ေရခဲေသတၱာထဲ ပတ္ခန္႔ထားၿပီး သံုးႏူိင္ပါတယ္။

###....
ထူၿပီးႀကီးေသာအိုးကိုသံုးပါက အရည္ခမ္းျမန္ၿပီး ေဝက်ရန္မလြယ္ေသာေၾကာင့္ over medium heat ျဖင့္က်ဳိႏိူင္၍ အခ်ိန္ကုန္သက္သာေစပါတယ္။

###...
မီးအပူရိွန္၊ အိုးအရြယ္အစား နွင့္ အသံုးျပဳသည့္နို႔ အပ်စ္အက်ဲ မတူႏိူင္၍ က်ဳိသည့္ၾကာခ်ိန္ အတိုးအေလွ်ာ့ ရိွႏိူင္ပါတယ္။

No comments: