***... နို႔ဆီ
– 2/3 cup (160 ml) လုပ္ရန္လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. ႏြားနို႔ (full cream milk) – 2 cups (500 ml)
2. သၾကား – 1/2 cup (125 ml)
3. ေထာပတ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (15 ml)
#. ေအာက္ေျခမကပ္ႏိူင္သည့္ သန္႔့ျပန္႔ေသာ အိုးႀကီးထဲ နို႔ နွင့္ သၾကားထည့္ကာ over medium heat ျဖင့္ သၾကားေပ်ာ္ေအာင္ က်ဳိေပးပါ။ အိုးမကပ္ေစရန္ နွင့္ တက္လာသည့္ မလိုင္ဖတ္မ်ား ေၾကသြားေအာင္ ၂ မိနစ္ခန္႔ျခားၿပီး ေမႊက်ဳိေပးပါ။
#. ၁၅ မိနစ္ခန္႔ က်ဳိၿပီးေနာက္ နို႔မ်ားစပ်စ္လာလွ်င္ low heat သို႔ေလွ်ာကာ မလိုင္ဖတ္မ်ားလံုးဝ မျဖစ္ေအာင္ အဆက္မျပတ္ ေမႊ၍ က်ဳိေပးပါ။
(ညက္ေညာေသာ နို႔ဆီသားရေစရန္ မလိုင္ဖတ္မ်ား မက်န္ဖို႔လိုပါတယ္။)
1. ႏြားနို႔ (full cream milk) – 2 cups (500 ml)
2. သၾကား – 1/2 cup (125 ml)
3. ေထာပတ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (15 ml)
#. ေအာက္ေျခမကပ္ႏိူင္သည့္ သန္႔့ျပန္႔ေသာ အိုးႀကီးထဲ နို႔ နွင့္ သၾကားထည့္ကာ over medium heat ျဖင့္ သၾကားေပ်ာ္ေအာင္ က်ဳိေပးပါ။ အိုးမကပ္ေစရန္ နွင့္ တက္လာသည့္ မလိုင္ဖတ္မ်ား ေၾကသြားေအာင္ ၂ မိနစ္ခန္႔ျခားၿပီး ေမႊက်ဳိေပးပါ။
#. ၁၅ မိနစ္ခန္႔ က်ဳိၿပီးေနာက္ နို႔မ်ားစပ်စ္လာလွ်င္ low heat သို႔ေလွ်ာကာ မလိုင္ဖတ္မ်ားလံုးဝ မျဖစ္ေအာင္ အဆက္မျပတ္ ေမႊ၍ က်ဳိေပးပါ။
(ညက္ေညာေသာ နို႔ဆီသားရေစရန္ မလိုင္ဖတ္မ်ား မက်န္ဖို႔လိုပါတယ္။)
#. ၅ မိနစ္ခန္႔ (သို႔) ေအာက္ပံုပါအတိုင္း ပိုပ်စ္ကာ အရည္ပမာဏ တစ္ဝက္ေက်ာ္ခန္႔ ထက္ ေလွ်ာ့သြားလ်ွင္ ေထာပတ္ထည့္ပါ။
#. ၃ မိနစ္ခန္႔ အဆက္မျပတ္ ေမႊက်ဳိေပးၿပီးေနာက္…
ဇြန္းျဖင့္ မ ၾကည့္ပါက ပ်စ္ေနေသာ္လည္း ေအာက္ပံုပါအတိုင္း စီးက်ႏိူင္ေသာ အေနအထားျဖစ္ လ်ွင္ ႏို႔ဆီေလး နွစ္သက္သလို သံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ၿပီမို႔ သန္႔့ျပန္႔ေသာ ဗူး (သို႔) ခြက္ထဲေျပာင္းထည့္ေပးထားပါ။
(ေအးသြားေသာအခါ ပိုမိုပ်စ္ခဲလာဦးမည္ျဖစ္ပါတယ္။)
###.... ေအးသြားၿပီးေနာက္ အဖံုးဖံုးကာ ေရခဲေသတၱာထဲ ၂ ပတ္ခန္႔ထားၿပီး သံုးႏူိင္ပါတယ္။
###.... ထူၿပီးႀကီးေသာအိုးကိုသံုးပါက အရည္ခမ္းျမန္ၿပီး ေဝက်ရန္မလြယ္ေသာေၾကာင့္ over medium heat ျဖင့္က်ဳိႏိူင္၍ အခ်ိန္ကုန္သက္သာေစပါတယ္။
###... မီးအပူရိွန္၊ အိုးအရြယ္အစား နွင့္ အသံုးျပဳသည့္နို႔ အပ်စ္အက်ဲ မတူႏိူင္၍ က်ဳိသည့္ၾကာခ်ိန္ အတိုးအေလွ်ာ့ ရိွႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment