Tuesday, November 17, 2015

Green Island Mocktail




ဒီတစ္ခါ Mocktail အေနနဲ႔ကေတာ့ Cucumber နဲ႔လုပ္ထားတဲ႔ Mocktail ေလးပါ။ Alcohol မပါဝင္ေပမယ့္လို႔လည္း သခြားသီးရဲ႕ ခ်ိဳေမႊးတဲ့ အန႔ံအရသာဟာ သင့္ကို လန္းဆန္းေစမႈနဲ႔ ခ်င္းရဲ႕ ေဆးဖက္ဝင္အာနိသင္ေတြေၾကာင့္ Mocktail ေဖ်ာ္ေသာက္မယ္ဆိုရင္ ျငင္းစရာမရွိတဲ့ Drinks ေလးပါပဲ။ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ အပ်င္းေျပေဖ်ာ္ေသာက္မယ္ဆိုရင္ စိတ္ဝင္စားဖို႔လည္းေကာင္းၿပီး ေသာက္လို႔လည္းေကာင္းတာမို႔ အသင့္ေတာ္ဆံုးပါပဲ။
   လုိအပ္ေသာ ပစၥည္းေတြကေတာ့
   Cucumber (သခြားသီး)   –   2-3 slices
   Ginger (ခ်င္း)   –   2 slices
   Lime (သံပရာသီး)   –   1 pcs
   Honey (ပ်ားရည္)   –   20 ml
   Mojito Syrup   –   10 ml
   (ဒီ syrup မရွိဘူးဆိုလွ်င္လည္း ပူစီနံရြက္ေလး၊ ငါးရြက္ခန္႔ ေခ်ၿပီးထည့္လည္း ရပါသည္၊)
   Soda   –   top up

   ျပဳလုပ္နည္း
          ကဲ ဒီ Mocktail ေလးကိုေဖ်ာ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ Shaker မလိုပါဘူး။ ျပဳလုပ္ပံုကလည္း လြယ္ကူပါတယ္။ ေရွးဦးစြာ သခြားသီး သံုးစိတ္ခန္႔ကို အခြံမခြာဘဲ အစိတ္ေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ စိတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ခ်င္းျပားေလးေတြကိုလည္း အစိ္တ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ စိတ္လိုက္ပါ။ ထို႔ေနာက္သံပရာသီးတစ္လံုးကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ရွစ္စိတ္ခန္႔ရေအာင္ ထက္ပိုင္းပိုင္းပါ။ ၿပီးေနာက္ သခြားသီး၊ ခ်င္း၊ သံပရာသီးႏွင့္ ပ်ားရည္တစ္ဇြန္းဝက္ခန္႔တို႔ကို ေဖာ္ျပပါ ဖန္ခြက္ထဲထည့္ကာ Muddler ႏွင့္ အနံ႔အရသာသမလာေအာင္ ႀကိတ္ေခ်ပါ။ ၿပီးလွ်င္ အေပၚက ႀကိတ္ခြဲထားေသာ ေရခဲမႈန္ကေလးမ်ား ထည့္ၿပီးလွ်င္ Mojito သို႔မဟုတ္ ပူစီနံရြက္ အနည္းငယ္ကို ႀကိတ္ေခ်ကာထည့္ၿပီးလွ်င္ ေနာက္ဆံုးအေနနဲ႔ ေဆာ္ဒါရည္ကို ျပည့္သည္အထိေလာင္းလိုက္ပါက မိတ္ေဆြလုိခ်င္ေသာ Green Island ေလး တစ္ခြက္ရပါၿပီ။ အားလံုးၿပီးလွ်င္ ဇြန္းေလးႏွင့္ အေပၚေအာက္ သမေအာင္ေမႊလိုက္ဖို႔ မေမ႔ပါႏွင့္ဦးေနာ္။

Credit- Food Magazine

No comments: